Sağlıklı ve fit bir yaşama kavuşan Amerikalı eski profesyonel beyzbol oyuncusu Alex Rodriguez, et tüketimini azalttıktan sonra 14 kilo verdiğini açıkladı.
Ağustos 2016’da profesyonel beyzbol oyunculuğundan emekli olan Rodriguez, 10 günlük bir periyotta 7-8 gün et tüketirken bunu 2-3 güne düşürdüğünü belirtti.
Sebze ağırlıklı beslenmeyi tercih ettiğini ifade eden Rodriguez, uyumadan önce 40 dakikalık gece yürüyüşlerine çıktığını kaydetti.
Haftanın 5-6 defa ter atmak için spor salonuna gittiğini ve spor rutininde yoga ile meditasyonun da olduğunu bildiren 48 yaşındaki Rodriguez , “Küçük değişimler büyük sonuçlara yol açtı. Kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim” dedi.
Araştırmalar, az et tüketen insanların çok tüketenlere kıyasla daha düşük kanser riskine sahip olduğunu belirtiyor.
İngiltere’deki 40 ila 70 yaşları arasındaki 472 bin yetişkin üzerinde yapılan 2022 yılında yapılan bir çalışmada, haftada ortalama beş kez veya daha fazla et tüketen insanlara kıyasla, vejetaryenlerin ve veganların yüzde 14 daha düşük kanser riskine sahip olduğunu gösterdi.
Çok fazla et özellikle kırmızı et tüketmenin kalp hastalığı ve kanser gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilmesine rağmen, demir, protein ve B12 vitamini içerdiği içi makul ölçüde tüketilmesi öneriliyor.